sobota 18. prosince 2010

David Boreanaz

Tohohle sympatického chlápka známe všichni, to je bez debat, ať už milujeme upířiny, které si užijete v seriálu Buffy, přemožitelka upírů a později Angel, nebo detektivky jako jsou Sběratelé kostí nebo komedie jako These Girls.

David se živí jako herec a podle mého názoru mu to jde skvěle. Narodil se 16.května 1969 v Buffalu ve státě New York a vyrostl ve Philadelphii. Má dvě sestry Beth a Bo. Jeho otcem je Dave Roberts, Philadelphská 'rosnička', matka se jmenuje Patti. Už od dětství David snil o tom, že se stane hercem a jakmile dokončil střední školu, odstěhoval se do New Yorku a začal studovat herectví na Ithica College.

Po ukončení studia se přesunul do Los Angeles kde na sebe poprvé upozornil, když se objevil na TV obrazovce jako přítel Kelly Bundové v sitkomu Ženatý se závazky. Ale pravý zlom pro něj znamenal teprve seriál Buffy, přemožitelka upírů, kde hrál upíra Angela, a také spin-off Angel, kde již vystupoval jako hlavní postava.

U Angela se s dovolením trošku zdržím, a to z jednoho prostého důvodu - miluju ten seriál, miluju jeho postavy i herce a hlavně Davida Boreanaze jako hodného upíra s duší Angela i jeho temnou stránku a bestii Angeluse. A taky jeho do tmy vlající černý kožený plášť a klapot jeho podrážek v podzemních kanálech pod Los Angeles i precizní bojové schopnosti, když dojde k likvidaci démonů nebo upírů. A stejně tak jeho ostré špičáky!

Angel s pár přáteli neustále zachraňují nevinné, svět a zabraňují apokalypse, řeší své finanční krize, protože jim za to nikdy nikdo nezaplatí a denně se ocitají v ohrožení života. A to bez odměn a Angel bez své lásky, Buffy, přemožitelky upírů, od které ho oddělila cikánská kletba. A tak den po dni bojují pro lepší svět a je to čím dál těžší a zapeklitější.

Seriál Angel má již pět sérií po dvaadvaceti dílech, ale v natáčení se nepokračuje. Ne že by už skončil, vlastně na konci páté série stojí Angel s hrstkou zredukovaných přátel proti démonům z celého světa a nad hlavou mu létají nepřátelští draci a oni nemají nejmenší šanci zvítězit - nesnáším otevřené konce! A stále čekám na oznámení, že se bude v natáčení pokračovat, ale ono už několik let nepřichází. A tak se bojím - dotočí se někdy?

Kde jsem to skončila? Aha. David Boreanaz se objevil ve filmech jako např. Valentine, Chodím s Lucy, Vrána 4, Duch spisovatele, Osudný svah v Aspenu, Zdánlivě snadné či These Girls, kde si mimochodem střihnul vtipnou scénku úplně 'bez' a jednu fotku z filmu vidíte vedle textu. A musím říct, že když jsem překonala své puberťácké hihňání, docela se mi zalíbila. I když být jeho ženou, tak bych mu to asi nedovolila, no ale děkujme, že to není žádná majetnická mrcha a my ho můžeme okouknout úplně bez.

David momentálně stále natáčí nové a nové díly seriálu Bones (Sběratelé kostí), kde hraje agenta FBI Seeley Bootha, který řeší zapeklité případy spolu s antropoložkou Temperance Brennan (Emily Deschanel). Seriál není ochuzen ani o trošku toho humoru a většinu ho zajišťuje právě David, takže ho docela ráda sleduju, i když se mi víc líbí s černým pláštěm a špičákama bodající kůly do upířích srdcí než v kvádru s bouchačkou a želízky a mavající zatykačem. Ale to je věc názoru, že...

Odmítl roli v Resident Evil (2002) a hlavní roli Bruce Wayna v Batman začíná (2005)! A mohli jsme ho také zahlédnout ve videoklipu White Flag zpěvačky Dido.


A co jeho soukromí? V lednu 1997 se David oženil s Ingrid Quinn, ale o 2 roky později se rozvedli. Nyní je podruhé šťastně ženatý s modelkou Jamie Bergman a v roce 2002 se jim narodil syn Jaden Rayne a v roce 2009 mu Jamie porodila i dceru Bellu Bardot Vitu.

Kolovaly drby o tom, že měl nebo má tajný vztah s herečkou Sarah Michelle Gellar (Buffy), ale nikdy se nepotvrdily.

Co říkáte na synáčka? Zatím nevypadá, že by se zrovna potatil, ale třeba z něj jednou bude stejný kus jako z Dava. A ženskou si vybral dobře, je hezká. Ale ani to mu nezabránilo ji hned několikrát podvést. Není to dlouho, co se David přiznal časopisu People, že byl své ženě několikrát nevěrný, a to proto, že ho bývalá milenka začala vydírat a chtěla po něm peníze. To by nebylo to nejhorší, ale v době nevěr byla jeho žena právě podruhé těhotná. To mě vytočilo asi nejvíc, ona chuděra trpí a on lítá za jinýma. Ale co by chtěla, když si vzala takovýho sexy chlapa, že?

David Boreanaz Portrait
A teď pár chuťovek na konec. Jeho oblíbené jídlo jsou benediktýnská vejce a filadelfské sýrovo-steakové sendviče. Mezi jeho koníčky patří turistika, jízda na horském kole, čtení a hudba. Nerad se na sebe dívá v televizi. Má tetování na každém zápěstí, jedno znamená "Duše" a druhé "Osud". Jeho žena Jamie má stejná tetování. Má fóbii z kuřat - každný má nějakou mouchu, no ne? Má italské (po otci) a české (po matce) předky.



Něco na zasmátí - ze seriálu Angel

Žádné komentáře:

Okomentovat