pondělí 20. prosince 2010

Michael Weatherly

Odvážím si tvrdit, že tohohle chlápka známe všichni. A pokud ne jako herce, pak jako charakter Anthonyho "Tonyho" DiNozza. Krásný úsměv, pěkné tělo a věčné vtípky osvěžují kriminální seriál Námořní vyšetřovací služba! (NCIS) Samozřejmě si střihnul už spoustu rolí v mnoha filmech, ale doopravdy se proslavil až v NCIS, kde jsem si ho poprvé všimla.

Narodil se do bohaté rodiny 8. července 1968 v New Yorku a vychovali ho ve Fairfieldu v Connecticutu spolu s dalšími šesti sourozenci. Jeho otec je obchodník a živil se dovážením švýcarských armádních nožů, a když Michael opustil univerzitu kvůli herectví, vydědil ho. Na začátku jeho herecké kariéry se Michael věnoval i hudbě a hrál v menší kapele na kytaru.


Svoji první hereckou roli dostal v roce 1991 v Show Billa Cosbiho, kde hrál Theova spolubydlícího, o rok později ho obsadili do TV seriálu Milující (Loving), kde hrál tři roky. Následoval seriál The City a filmy Pier 66 a Asteroid. Tyhle role ho přivedly až do Los Angeles, kde dostal úlohu v seriálu TV FOX Ostatní pozoruhodní (Significant Others). Jeho kariéra pokračovala rolí v televizním seriálu Jesse, kde hrál exmanžela Christiny Applegate Roye, následoval thriller Srub u jezera (Cabin by the Lake) a film Stydlivý polda (Gun Shy), kde si zahrál spolu s Liam Neeson a Sandrou Bullock, pak si zahrál ve filmech Jedineční (The Specials) s Robem Lowem a Venuše a Mars (Venus and Mars) s Lynn Redgrave. Následoval další úspěšný dobrodružný televizní seriál Černý Anděl (Dark Angel) a loni (2009) obsadil roli Dannyho Valentina ve filmu Charlie Valentine.

Michael Weatherly - michael-weatherly photoOd roku 2003 se věnuje Námořní vyšetřovací službě, kde hraje zvláštního agenta Anthonyho DiNozza. A zde jsem si ho teprve všimla a tak trošku mě okouzlil. Ne pro vzhled, i když ten taky není k zahození, ale hlavně pro úsměv a jeho vtípky a sexuální narážky na všechny okolo. Pro svůj humor, který nezmizí ani v situacích, kdy mu jde o život. Jasně, vím, že je to jen televizní postava a že takový ve skutečnosti není, takže by bylo přesnější, kdybych tvrdila, že miluju Tonyho, jenže já ho mám ráda komplet a v kůži Michaela Weatherlyho, protože bez něj by DiNozzo neexistoval a nebyl takový, jaký je.

Michael se v roce 1995 oženil s herečkou  herečkou Ameilií Heinle, o rok později se jim narodil syn August a za pouhý další jeden rok se rozvedli. Poté Michael "ulovil" slavnou Jessicu Albu, ale vztah jim vydržel pouhé tři roky. Nyní stále žije v L. A. a věnuje se filmu.

Jeho výška, což dělá mimochodem 188 cm, vás asi nějak zvlášť nezajímá, a protože o něm už nic dalšího nemůžu zjistit, musíme se s ním bohužel rozloučit...

Žádné komentáře:

Okomentovat