pondělí 20. prosince 2010

Ben Barnes

A je to tu! Kdo by neznal Letopisy Narnie? Tohle, moji milí, je náš dokonalý a charismatický Princ Kaspian! Jo, je stejně sexy v brnění jako v pleteném svetru pro GAP kampaň! Achjo, asi začnu slintat...

Benjamin "Ben" Barnes se narodil 20. srpna (jen deset dní po mně!) 1981 (plus třináct let po mně) v Londýně. Jeho otec pracuje jako psychiatr a je angličan s welšskými a německými předky, jeho matka je terapeutka - tak s nimi bych vyrůstat nechtěla - s polovinou afro-karibské a polovinou anglické krve. Vyrůstal s o šest let mladším bratrem Jackem.

První profesionální práci si našel už v šestnácti, kdy hrál na bicí v "Bugsy Malone" ve West Endu. Odmala chtěl být hercem, ale na přání rodičů šel na Univerzitu do Kingsdomu a vystudoval drama a je specializovaný na angličtinu v dětské literatuře. Od roku 1997 do 2003 byl členem Národního divadla Hudební mládeže. Zde hrál ve hře The History Boys, kde ztvárnil Dakina. Tuto smlouvu však přerušil, když mu byla nabídnuta role Prince Kaspiana v pokračování vele úspěšného filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian)


U Prince Kaspiana se zdržím, protože to je první film z celé řady, kde absolutně zazářil a kde mě okouzlil. Kdo ten film neviděl, nepochopí, proč ho tak miluju. Jo, je to silné slovo, ale sem se docela hodí. Protože Ben je ve své roli naprosto nepřekonatelný a všichni kritici ať mi vlezou na záda. Asi vystuduju žurnalistiku a film a pak budu jeho osobní "chvalička" - opak kritičky, kritizovat u něj nebude co - i když zase nadruhou stranu chápu, že se tím asi neuživím. Blábolím, vím. Prostě se na to podívejte a nezapomeňte ani pokračování - Plavbu Jitřního poutníka!

Ještě před Kaspianem si zahrál menší roli v Hvězdném Prachu (Stardust) a to v roce 2007. Loni (2009) ztvárnil Doriana Graye ve stejnojmenném filmu podle předlohy stejnojmenné knihy Oscara Wilda. A letos (2010) přichází do kin pokračování Letopisů Narnie nazvané Plavba Jitřního poutníka (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader), kde hraje Krále Kaspiana. Samozřejmě natočil spoustu dalších filmů, ale ty zatím nebyly přeloženy nebo nadabovány do češtiny.

Ben není jen vynikající herec a nadprůměrně hezký chlap, ale i talentovaný hudebník. Hraje na bicí a na piano a zpívá baryton. O sobě říká, že má eklektický vkus ve výběru filmů i v muzice (má rád Beatles, Stones, Queen, někdy Motown, Stevie Wonder a Donny Hathaway), ale vybere si i z moderní (Arctic Monkeys a Kanye West). Nevyhýbá se ani sportu, což je na těle docela vidět, rád plave a hraje košíkovou, kriket a tenis.

Tohohle chlápka prostě nejde nemít rád, co? Nakažlivý úsměv, záhadný a smyslný pohled, suverénní vystupování a dávka zdravého sebevědomí... A pak že dokonalý chlap neexistuje!

2 komentáře:

  1. Ahoj, píšem z blogu hot-guys.blog.cz
    až teraz som si všimla tvoj komentár a veľmi ma potešil! ďakujem za podporu, takáto chvála mi len zvýši chuť do práce. A kľudne si poslúž aj nabudúce, ak budeš niečo potrebovať, alebo okomentuj, čo ťa zaujme. ja sa asi tiež vrátim ešte na tvoj blog, aby som si ho lepšie prezrela, takisto ma zaujal...

    OdpovědětVymazat
  2. Bena poznám zatiaľ iba z Narnie, ale musím povedať, že má dačo do seba. ten jeho pohľad!

    OdpovědětVymazat